5 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Så kontrollerar du att målaren är seriös

När du vill anlita en seriös målare finns det några viktiga saker att kontrollera. Följ vår guide i offertprocessen så ökar chansen till ett riktigt lyckat resultat och en seriös målarfirma som du får förtroende för.

Måste vara ett registrerat företag

Målarfirman du anlitar måste ha en F-skattesedel. Detta innebär att det är ett registrerat företag. När du får in offerter från olika målare för att jämföra priser ska du även få deras organisationsnummer. Detta kan du sedan kontrollera via en webbtjänst som Allabolag.se eller direkt hos Skatteverket. Anlitar du inte någon med F-skatt tappar du viktigt skydd och du blir dessutom arbetsgivare åt den person du anlitar. Så det finns många fördelar med att alltid bara anlita riktiga bolag.

Ta in referenser från målaren

Låt säga att du ska måla om villan. Du får kontakt med fyra olika målare som kommer med offert. Hur vet du om de verkligen är duktiga på det de säger sig klara av? Jo – genom att prata med deras tidigare kunder! Fråga efter telefonnummer till en tidigare kund där målaren i fråga utfört ett liknande arbete, i detta exempel då en fasadmålning på villa. Se till att även faktiskt ringa denna tidigare kund och fråga om de är nöjda med resultatet och hur de tycker att allt funkade. Är målaren seriös så bör de ha gott om nöjda kunder att låta dig kontakta.

Offert och faktura ska vara tydliga

När du får offert från målarfirmorna är det du som beställare som ska känna dig nöjd, var därför alltid tydlig och begär mer detaljerad specifikation om du tycker att något saknas i din offert. Det kan till exempel handla om hur priset anges, eller tveksamheter i när arbetet ska påbörjas och vara avslutat, eller vilka material som behövs och vem som står för vad. Så rådet är helt enkelt att ställa mycket frågor och se till att du får de svar du behöver i såväl offert som avtal.

Uppföljning och besiktning

Särskilt vid större arbeten som just att måla om ett helt hus bör det hela avslutas med att du tillsammans med ansvarig målare går igenom arbetet och ser över fasaden. Då vet ni båda att ni kan vara nöjda med resultatet, alternativt kan snabbt rätta till något som behöver justeras. Du som beställare bör inte ge dig förrän du är nöjd!
Skapa en prisförfrågan här >>